ANKARA / KEÇİÖREN - Vildan Nurettin Demirer İlkokulu

VİLDAN NURETTİN DEMİRER İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz; Emine Vildan - Nurettin DEMİRER çiftinin hayırsever oğlu Şükrü DEMİRER tarafından 7408 m² alan üzerine 1998 yılında yapılmıştır. 1999–2000 Eğitim-öğretim yılında 24 derslikli ilköğretim okulu olarak faaliyete başlayan okulumuz Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda ülkemize nitelikli bireyler yetiştiren, bilimsel yöntemler ve ortak akıl temelinde yürüttüğü ve sonuçlandırdığı projelerle eğitim ­öğretim etkinliklerine dinamizm katan personeline, velisine ve öğrencisine her zaman en yakın ve eşit  uzaklıkta olan özgün bir kurumdur. Her geçen gün Vizyon ve Misyonuna yenilikler ekleyerek çağdaş Atatürkçü bir neslin yetişmesi için büyük gayret göstermektedir.
İlköğretim okulu olarak eğitim - öğretime başlayan okulumuz 2 Anasınıfı, 1 Özel Alt sınıf  ve 46 şubeden oluşmaktadır. Şu anda 1559 öğrenci, 58 öğretmen, 4 yönetici, 5 hizmetli ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
Okulumuz 2008 – 2009 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 60. Eğitim Bölgesinde yer almaktadır. Okulumuz 4 kattan oluşmaktadır. Yapı ve proje olarak Keçiören İlçesinde örnek okullar arasındandır.

23 Derslik
1  Anasınıfı
1 Özel Alt Sınıf
1  Fen Bilgisi Laboratuarı
1  Çok Amaçlı Salon
1  Rehberlik – Psikolojik Danışmanlık Servisi
1  Sığınak
1  Kantin
2  Soyunma Odası
1  Öğretmen Odası
4  İdare Odası
1  Okul Aile Birliği – Veli Görüşme Odası
49  Şube vardır. (2 Şube Ana Sınıfı, 46 Şube 1. – 4. Sınıflar, 1 Özel Alt Sınıf)

Okulumuz 2003–2004 eğitim - öğretim yılından itibaren ikili öğretime geçmiştir. 2004 - 2005 Eğitim - Öğretim yılında okulumuzun dış cephe boyası yaptırılmış, her eğitim – öğretim yılının başında da okulumuzun bütün iç bölüm ve birimlerinin boya ve badanası yaptırılmıştır. 19 Kasım 2004'te okul bahçesi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanmış, Elektrik kalorifer ve su tesisatı eksiklikleri giderilmiş, doğal gaz dönüşümü, çatı onarımı ve kiremit aktarımı yapılmış, kazan dairesinin ve idari birimlerin zemin döşemesi yaptırılmış, kırık camlar değiştirilmiştir. Bahçe düzenlemesi Eski Bağlum Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilmiş. Okulumuz taşınır malzemeleri  hırsızlığa ve yangına karşı sigortalanmış, ayrıca 12 adet Güvenlik kameralı sistem oluşturulmuştur. Okulumuzun temizliği Okul Aile Birliği tarafından hizmet satın alma yoluyla karşılanmakta olup.Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafindan yapılan denetim sonucunda 25.05.2009 Tarih 2009/1196 Sayılı Sertifika ile 2 yıl geçerli olmak üzere Beyaz Bayrak sahibidir. Il Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülen "Geleceğe Enerjin Kalsın" projesinde 39 okul arasında yer alarak sertifika almıştır.Mavi Gök Yesil Bayrak Projesinde, Keçiören´de yeşil bayrak almaya aday 20 okul arasında yer almaktadır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı başında ilkokul olarak değiştirilmiş ve eksiklikler giderilerek eğitim – öğretime hazır hale getirilmiştir.

Şenol ACAR

Yayın: 27.03.2013 - Güncelleme: 11.01.2024 14:54 - Görüntülenme: 4643