ANKARA / KEÇİÖREN - Vildan Nurettin Demirer İlkokulu

Ara

YERLİ MALI HAFTASI NEDİR? NEDEN KUTLANIR?

Yerli Malı Haftası (Resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası),12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardandır.

I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur.

Ara

Çanakkale Savaşı'nın gelecek nesillere lâyık olduğu şekilde öğretilmesi ve mesafe sebebiyle ziyaret edemeyen kişilere ulaşmak amacıyla düzenlenen bu müzede savaştan kalma harp malzemeleri kişisel ve askeri objeler ile resim ve malzemeler sergilenirken müzede birçok eser yer almaktadır.

Kas

AİLE OKULU PROJESİ VELİ EĞİTİMİNİN İKİNCİSİNİ OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRDİK.

Okulumuz rehber öğretmenleri Hülya BAŞAK ve Zeynep ÖNDER'in sunumu ile "Aile Okulu" projesinin ikincisini 54 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir. Kurs bitiminde Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü İlhan ERANIL ve Etlik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet AZİZOĞLU'nun katılımı ile velilerimize sertifikaları verilmiştir.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 84. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

"Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır."

(Mustafa Kemal Atatürk)

Ekm

Cumhuriyetimizin 99. yılı düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Ekm

12 Ekim Çarşamba günü " Sarsıntı ve Tahliye Tatbikatı" yapılmıştır. Birinci siren sesi ile öğrencilerimiz " çök-kapan-tutun" tekniği ile kendilerini korumaya almışlardır. İkinci siren sesi ile birlikte okulumuzun tüm birimleri 2 dakika 35 saniyede tahliye edilmiştir.

Ekm

Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında okulumuz 4B sınıfı öğrencileri öğretrmenleri  Filiz AYDOĞAN eşliğinde " Roma Hamamı ve Anadolu Medeniyetleri Müzesine " geziye gidip, atölye çalışmalarınıza katılmışlardır. Anadolu Medeniyetleri Müzesinde yapılan atölye çalışmalarında sikke yapımı, tablet yapımı ve tablet üzerine çivi yazısı yazma etkinlikleri yapılmıştır.

Başkent Kültür Yolu Festivali ile ilgili bilgi için aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Ekm

Okulumuz öğrencileri sınıf öğretmenleri ile atamızı ziyaret ettiler. Anıtkabir Komutanlığı nezarerinde Atatürk'ün Mozolesine Çelenk Koyma Töreni yapıldı. Ardından Okul Müdürümüz Basri ÖZTÜRK mozoleye çelenk koyduktan sonra Anıtkabir Özel defterini imzaladı.